Tegn på at fødslen gået i gang – Hvad gør du?

Der kan være flere tegn på at fødslen er gået igang – og nogen gange føles det som om fødslen er gået igang, men er det måske ikke helt endnu alligevel. Læs med her om hvilke tegn der er på at fødslen er gået igang, de sikre tegn og de lidt mindre sikre tegen – og hvad der sker når fødslen går igang og hvad du kan forvente.

Hvilke tegn er der på at fødslen er gået igang?

Der kan være flere tegn på at fødslen er gået igang. Nogle af symptomerne på at fødslen er gået igang, er ret tydelige og kan med stor sansynlighed indikere at fødslen er gået igang. Mens andre symptomer er mindre tydelige og lidt mere usikre tegn på at fødslen er- eller på vej igang.

De sikre tegn/symptomer på at fødslen er gået igang

 1. Er fostervandet gået?
 2. Har du veer?
 3. Hvis du kan svare ja til bare en af tingene så er din fødsel med sikkerhed skudt i gang.
  Det er veerne der får dig til at føde, men når fostervandet er gået begynder uret at tikke, og dine veer vil højst sandsynligt snart begynde. Hvis din fødsel starter med at fostervandet går, er det en god ide at kontakte dit fødested så vil i aftale et tjek for at bekræfte at der er vandet der er gået (man kan nemlig sagtens tage fejl). Hvis fødslen starter med veer, kan du sagtens afvente indtil du selv tror at det er ved at være på tide at komme ind på fødegangen, dvs. at du er i den aktive fase.
  Læs mere om fødslens faser her

  De lidt mere usikre tegn/symptomer på at fødslen er gået igang

  Udover disse sikre tegn er der adskillige noget mere usikre tegn der kan indikere at fødslen nærmer sig. Det er ikke alle der oplever disse tegn, og de er da også nemmest at gøre sig klog på i retrospekt, da flere af disse ting også kan være almindelige gener man kan have i flere uger til slut i graviditeten. Nogle af de usikre tegn på at du snart føder er:

  • Tiltagende plukkeveer
  • Øget tyngdefornemmelse
  • Tegnblødning
  • Afgang af slimproppen
  • Diarre
  • Øget udflåd
  • Rastløshed/uro i kroppen

Skriv gerne hvis du har kommentarer eller spørgsmål til artiklen.