Gravid med blærebetændelse, hvad gør jeg?

Det kan være svært at opdage om man har fået blærebetændelse når man er gravid fordi symptomerne er anderledes end når man ikke er gravid. Når man er gravid er man desuden øget disponeret for at få en blærebetændelse. Læs med her om hvordan man opdager om man har fået blærebetændelse som gravid – og tips til hvad du selv kan gøre ved det.

Det kan være svært at opdage om man har fået blærebetændelse når man er gravid fordi symptomerne er anderledes end når man ikke er gravid. Når man er gravid er man desuden øget disponeret for at få en blærebetændelse. Symptomerne på blærebetændelse for en gravid vil typisk være en eller flere af følgende:

  • Hyppig vandladningstrang, og måske følelsen af at det der kommer ud ikke passer med hvor meget man skulle tisse. (Altså mere end du er vant til som gravid).
  • Flere plukkeveer, irritabel livmoder der laver plukkeveer ved den mindste bevægelse.
  • Tyngdefornemmelse
  • Svie ved vandladning kan man have, men er ofte udeladt når man er gravid.
  • Feber

    Hvad kan der ske hvis blærebetændelsen ikke behandles?

    En ubehandlet blærebetændelse kan sprede sig til en nyrebækkenbetændelse, og resultere i at du føder for tidligt. Ydermere øger en ubehandlet blærebetændelse din risiko for komplicerede alvorlige infektioner i forbindelse med fødsel og barselsperioden, både for dig og dit barn. Er du i tvivl om du har fået en blærebetændelse bør du derfor kontakte din egen læge eller dit fødested for at få det undersøgt.

Skriv gerne hvis du har kommentarer eller spørgsmål til artiklen.